Sunday, June 5, 2016

Ένα κακομαθημένο κορίτσι


Μια άλλη ιστορία, που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν η ιστορία ενός ζευγαριού που δεν μπορούσε να κάνει παιδί! Το είχαν καημό! Αλλα μέσα τους ελπίζανε ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρουν. Πράγματι, μετά πολλά χρόνια η γυναίκα έμεινε έγκυος και τελικά  έκανε ένα χαριτωμένο κοριτσάκι.
Το σπίτι γέμισε χαρά και το γιορτάζανε δεόντως. Το  είχανε στα όπα όπα, του προσφέρανε τα πάντα και δεν την είχανε αφήσει να κουράζεται για  τίποτα. Η μητέρα της δεν του έμαθε τίποτα απολύτως να κάνει. Ζούσε μια παραμυθένια ζωή, ανέμελη, χωρίς έννοιες και προβλήματα.     
Όμως η μοίρα της επιφύλαξε άσχημο παιχνίδι. Η πολυαγαπημένη της  μητέρα αρρώστησε ξαφνικά πολύ βαριά και σε λίγες μέρες εγκατέλειψε το μάταιο τούτο κόσμο για τη γειτωνιά των αγγέλων. Πέθανε! Αφήνοντας  το κορίτσι ορφανό! Μεγαλώνοντας, στη ηλικία της παντριάς, επειδή ηταν πολύ όμορφο αλλα και πολύ πλούσια, παρουσιαστήκανε πολλοί μνηστήρες, από τους οποίους διάλεξε έναν. Παντρεύτηκαν και   η κοπέλα έπρεπε να κάνει τις δουλίες του σπιτιού. Ομως δεν ήξερε που πάνε τα τέσσερα.
Στενοχωριώταν πάρα πολύ και αναρωτιόταν  και συλλογιζόταν τι να κάνει; Tι θα φάνε; Ποιός θα μαγειρευει; Που θα βρεί το φαγήτο και τί να κάνει;  Κλέγοντας φώναζε τη μητέρα της λέγωντας "Α... μάνα  μάνα! Που είσαι μανα! Δεν μου έμαθες τίποτα και τωρα τί να κάνω η έρημη! Ο σύζηγός μου πήγε για διάφορες δουλιές και θα γυρίσει και δεν θα έχω κάνει τίποτα".
Και τότε έγινε κάτι το απίστεφτο και αναπάντεχο!! Παρουσιάτηκε μποστά της, η πολύ αγαπημένη  της μητέρα, ολοζώντανη με σάρκα και όστα!! Της χαϊδευψε στο κεφαλάκι της και τις είπε να μη στενοχωριέται, όλα θα πάνε μια χαρά, ότι όλα θα τα ετοιμάσει αυτή και θα τις δείξει πως να τα κάνει. Με μια μόνο υπόσχεση, ότι δεν θα πρέπει να πει τίποτα σε κανένα για την παρουσία της. Και τότε πήρε τη τσάπα από τα χέρια της, τραγουδώντας άρχισε να καλλιεργεί πολύ γρήγορα και καλά. Κάτοπιν πήγανε στο σπίτι, μαγείρεψε και έκανε τά πάντα. Όταν γύρισε ο άντρας της όλα ήταν στην εντέλεια, χάρηκε πολύ τη φίλησε και καθήσανε στο τράπεζι και φάγανε.

Η μητέρα συνέχιζε να κάνει όλες τις δουλιές για πολύ καιρό! Κανένας δεν πήρε μυρουδιά! Και με το καιρό το κακομαθημένο κορίτσι έμαθε πολλά! Οπότε μια μέρα η μητέρα λέει στη κόρη της ότι δεν θα ξανά έρθει κι ότι μπορεί να τα βγάλη πέρα μόνη της. Χαρούμενη πιά  και αυτή, έκανε οικογένεια με πολλά παιδιά και ζούσανε καλά και έμεις καλύτερα.   

1 comment: